divendres, 13 de gener de 2012

Lectures recomanades


Ara venen els quarts de final de la copa, amb dos clàssics, i ben segur que Rajoy i Mas ho esperen amb candeletes per poder colar més retallades que gairebé passaran inadvertides.
De totes maneres, vull recomanar dues lectures d’actualitat econòmica que seria desitjable que tinguessin força divulgació. Aportaran una bona dosi de realitat per compensar els efectes narcòtics del futbol.
La setmana passada, aprofitant una anada i tornada amb avió, em vaig poder ventilar el llibre “Hay Alternativas” escrit per tres economistes dels quals en segueixo els respectius blocs. Suposo que cal tenir un interès mínim sobre la situació econòmica actual, però el recomano i molt, ja que ens obre els ulls a tota la manipulació i desinformació que hi ha sobre el que està passant i la forma en que podem seguir tirant endavant (i no endarrere). És un llibre que hauria d’arribar a quanta més gent millor i té l’avantatge que és prou planer i dirigit a gent sense una formació  econòmica específica, encara que cal que la gent tingui ganes de posar-s’hi.  Com en tot.  El més desitjable, com a mínim, seria que es fes llegir a les universitats d’Economia, cosa que dubto que arribi a passar. Es pot comprar per un preu molt assequible i també es pot descarregar gratuïtament. 
Per altra banda, i més o menys sobre el mateix tema, recomano també el llibre titulat “Reacciona”, una compilació d’interessants escrits de diferents autors, dels quals em va agradar en especial el capítol escrit per Rosa Maria Artal que ens fa veure com la manipulació actual està arribant als extrems de 1984 on s’eliminaven certes paraules del vocabulari per pretendre eliminar-ne el concepte. Aquests llibres són interessants i molt planers, però amb dades i fets, no com el pamflet propagandista de ”Indigneu-vos”, que diria que ha estat un súper-vendes perquè fins i tot un alumne de primària se’l pot llegir en un matí.
Després de llegir aquest parell de llibres tindreu la sensació que les agressions als diputats que van tenir lloc al Parlament el passat Juny, són un aperitiu del que realment es mereix la classe política. El showtime de la setmana però, se l'emporta Rita Barberá per afirmar que rebre bosses Louis Vuitton de regal és el més normal del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License