dimarts, 12 d’abril del 2011

La veritat és democràtica

La veritat és democràtica. Crec que això ja ho havia explicat l'altre dia Sócrates, però l'altre dia se'm va aparèixer la idea de forma clara. 
El que creu la majoria és la veritat i qualsevol altra opinió tindrà una feinada per davant si vol prevaler. 
Aquest és el principi en el que es basen els mitjans de comunicació i que els confereix tan poder. Per això resulta més car dir la "veritat" a través d'un mitjà que té més impacte que mitjançant un altre que no en té tant. 

La història no para de demostrar-nos que el que creu la majoria és la veritat, quan després ha resultat que s’ha descobert o algú ha demostrat que la ‘veritat’ és una altra (des de que la terra és plana fins el fenòmen del calentament global).
Veritat i realitat són conceptes que posats en boca de molta gent fan cagar. No existeixen de forma absoluta. Cadascú té les seves i el fet que algunes conicideixin senzillament fa sentir que són més vàlides, sense que necessàriament ho siguin.


Mireu com surten els lluços aquestes darreres setmanes  a la costa japonesa...


Algú es creu algunes de les veritats que ens expliquen de com està la situació a Fukushima o sobre si Espanya serà el proper país en ser rescatat? 
Per si de cas, jo evitaré menjar peixos que vagin amb una càmara de fotos penjant i sortiré de casa amb flotador.

2 comentaris:

  1. Acabo de petar per casualitat al teu blog mentre buscava inspiració per parlar de la maièutica socràtica... Més enllà de la frikada filosòfica simplement per plaer, el teu blog queda afegit als meus favorits. Això no sé si és bo o dolent, però en tot cas, és.
    Bons temes, ben escrits, i en català! GRAN!

    ResponElimina
  2. La veritat és que des del primer dia les dades (poques) tècniques que arriben des de Japó sobre l'estat són poques. Aquestes poques, són preocupants, però no gravíssimes ni insalvables.

    L'energia atòmica està bé, però com tota tecnologia s'ha d'utilitzar bé. En canvi quan té una falla, hi tenim a sobre tots els mitjans i telenoticies fent aquella demagògia barata que tant els encanta.

    Li aconsello si té una mica de temps i prous escrúpols, que miri les notícies d'antena3 o telecinco sobre el tema, veurà com manipulen les dades i les imatges fins a fer-nos creure que estem a cinc minuts de desaparèixer del planeta.

    La situació a Japó és complicada, no ens arriba tota la veritat de l'estat de la central ni oficial ni no oficialment, però el que fan els mitjans de comunicació, "és de jusgat de guàrdia". I fins aquí la meva pallissa-comentari.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License