divendres, 12 de febrer del 2010

Que tornin els xamans!

L'altre dia vaig decidir anar a un especialista en shiatsu i acupuntura perquè em mirés el turmell. Me l'havia esquinçat tres setmanes abans jugant a bàsket (i ja era el tercer cop al mateix turmell) i el senyor traumatòleg em va dir que portés una turmellera ortopèdica durant el primer mes i que m'oblidés de fer esport en 3 mesos, que si no a la llarga m'haurien d'operar. El cas és que resulta que aquests professionals de la medicina és d'on treuen realment la pasta: de les operacions.

Com que ni de conya m'estaria 3 mesos rascant-me els pebrots a casa vaig optar per anar a un especialista del que tenia bones referències. A més, aquest especialista és corredor i sap com toca els collons no poder fer esport quan en tens ganes.

Quan vaig entrar al local - un local que comparteix amb un altre paio que fa massatges - vaig assistir a una situació surrealista d'una sessió formativa en "masaje pedestre o katapeo", on vaig poder aprendre que "permite hacer diez veces más presión que con el quiromasaje", que "trabaja sobre grupos de músculos" o sobretot que "permite combinar las dos técnicas y un mayor descanso para el masajeador". Aquesta va ser la que m'hagués convençut a mi per fer el curs. Finalment l'especialista em va rebre al seu despatx i vaig haver d'abandonar la sessió formativa.

Total, que la filosofia de l'especialista és la de moure el turmell si no fa mal, que cal que tingui irrigació i que amb calor i moviment s'irriga. Em va fer una sessió d'acupuntura (em va clavar com 20 agulles pel turmell i peu), em va fer moxibustión i em va donar una mena de pegats de càmfora i mentol perquè me'ls apliqués l'endemà. Resultat: la inflamació em va baixar espectacularment i ahir vaig anar a còrrer i el turmell ni me'l vaig notar. (Per cert, el turmell de la foto no és el meu)

Conclusió: un cop tingueu la radiografía o la resonància i si no teniu res trencat ni cal operar, no confieu massa en els traumatòlegs que els importa bastant poc la vostra recuperació. Només els importareu si us poden obrir com un carnisser i canviar-vos quatre peces com un mecànic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License