dissabte, 31 de març del 2012

Protesta a la grega


Carles Feixa comenta en un article a l’Ara que caldrà decidir si les protestes es fan a la grega o a la islandesa.
Sóc de l'opinió que les coses malauradament no canviaran a menys que hi hagi molta violència (siguin aldarulls, siguin caps que rodin) i potser, ni així. Les principals mesures que anuncien els governs (tant l’estatal com l’autonòmic) tan sols agreugen la situació amb l'excusa de que és el que toca, però no afronten cap dels problemes causants de la crisi.


La reforma laboral no incentiva la contractació perquè no crea treball. Facilita acomiadaments, que no és el mateix. Jo no contractaria ara ningú només pel fet que em serà més economic desprendre'm d'ell quan vagin mal dades, senzillament perquè ja van mal dades. Jo contractaria més gent si la meva empresa creix, és a dir, si venc més. Si baixa la inversió pública, baixen els salaris, puja l'IRPF i, tard o d'hora (que passarà, això segur) torna a pujar l'IVA, d'on surten els diners per consumir més? Tot el que l'estat ingressi de més anirà a eixugar deute.
La amnistia fiscal, és un greuge flagrant a qui ha estat pagant impostos. Tot per recollir més pasta. La versió moderna de les bules papals. El govern ara mateix vendria sa mare per recollir diners, maquillar comptes i quedar bé a Europa.
Veient el que passa a nivell polític, és fàcil d'entendre la impotència d'una part de la ciutadania. Per molta democràcia que es posin a la boca, la gent del carrer no té ni veu ni vot en les decisions polítiques. Les decisions que es prenen no pretenen el bé de la població del país que els ha escollit,  sinó que defensen els interessos de les creditors del país. Lícit per una part, però per l'altra, inutilitza la democràcia estatal. Quin sentit té aleshores votar? Per que no deixem que els grans bancs facin i desfacin sense tanta farsa i ens estalviem així tant una burocràcia que, al cap i a la fi, ens costa diners?
Que facin com a Itàlia que ja directament són les entitats financeres qui escullen el govern d’un país. No ens facin creure que el PP ha guanyat les eleccions. No s’enganyin, hagués guanyat qui hagués guanyat, estaria passant el mateix.
Amb aquest panorama, no és d’estranyar que la gent protesti a la manera grega, i ho fan així, perquè tenim molt més en comú amb els grecs que amb els islandesos i perquè la classe política, per descomptat, és com la grega, no com la islandesa.



1 comentari:

  1. Posats a triar em quedo amb la Islandesa, sempre m'han tirat més les del nord ^^

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License